Fiskgryta med saffran - perfekt för julens tillställningar

En god och mjuk rätt som känns lyxig och imponerar - trots att den är lätt att göra och går ganska fort. När man tröttnat på julmaten passar denna perfekt i vinter och jul.

mustig god fiskgryta som passar perfekt till vintern och julen
    • 800 gram lax och torsk i bitar

    • 2 morötter

    • 1 gul lök

    • 3 påsar saffran

    • 1 chili

    • 2 dl vitt matlagningsvin

    • 1 burk finkrossade tomater

    • 5 dl kokosgrädde (sådana små tetra)

    • 1 citron, saften

    • 3 klyftor vitlök

    • 3 msk fiskbuljong

    • salt, peppar och lite chiliflakes

    • Salladslök och persilja för topping

    • Jasminris

    Tillbehör:

    • Aioli

    • Färskt bröd tex baguette eller surdegsbröd

    • Strimla morötterna och hacka löken.

    • Fräs pressad vitlök, morötterna och löken tillsammans tills de mjuknar lite

    • Tillsätt hackad chili

    • Häll i vin och saffran, låt det sjuda ihop några minuter

    • Häll i tomater, kokosgrädde och buljong, låt puttra på låg värme medan du kokar riset

    • Lägg fisken 5-7min innan servering

    • Smaka av med salt, peppar, citron och chiliflakes

    • Servera med ris, bröd och aioli - och toppa med persilja och salladslök

    • Njuuuuut!

FLER RECEPT