Fiskgryta med saffran - perfekt för julens tillställningar
En god och mjuk rätt som känns lyxig och imponerar - trots att den är lätt att göra och går ganska fort. När man tröttnat på julmaten passar denna perfekt i vinter och jul.
-
800 gram lax och torsk i bitar
2 morötter
1 gul lök
3 påsar saffran
1 chili
2 dl vitt matlagningsvin
1 burk finkrossade tomater
5 dl kokosgrädde (sådana små tetra)
1 citron, saften
3 klyftor vitlök
3 msk fiskbuljong
salt, peppar och lite chiliflakes
Salladslök och persilja för topping
Jasminris
Tillbehör:
Aioli
Färskt bröd tex baguette eller surdegsbröd
-
Strimla morötterna och hacka löken.
Fräs pressad vitlök, morötterna och löken tillsammans tills de mjuknar lite
Tillsätt hackad chili
Häll i vin och saffran, låt det sjuda ihop några minuter
Häll i tomater, kokosgrädde och buljong, låt puttra på låg värme medan du kokar riset
Lägg fisken 5-7min innan servering
Smaka av med salt, peppar, citron och chiliflakes
Servera med ris, bröd och aioli - och toppa med persilja och salladslök
Njuuuuut!
