Krispig gnocchi serverad på vispad citronricotta toppad med pancetta och persilja
En enkel och snabb rätt att laga en vanlig tisdag när man vill unna sig något riktigt gott som känns lite lyxigare men passar lika bra på helgen när man vill bjuda på något gott. Denna rätt var med när vi hade en matlagningstävling med familjen och efter förfrågan delar vi nu receptet med er. Receptet är för 4 personer.
-
250 gram ricotta
500 gram gnocchi
1,5 citron för zest och saft
160 gram pancetta
Persilja
En skvätt honung
Topping 1:
Knaperstekt pancetta
Topping 2:
Persilja
Parmesan
Citronzest
-
Vispa ricottan i en mixer
Blanda sedan i citron zest, citronsaft och lite honung och en nypa salt, smaka av för lagom syrlighet och sötma
Stek pancetta tills det är knaperstekt, häll av fettet
Koka gnocchin och stek sedan i stekpanna till en krispig yta
Bred ut ricottan på en tallrik, lägg på gnocchin och sedan pancettan
Toppa med citron zest, persilja och parmesan
Servera och njut!
