Krispig gnocchi serverad på vispad citronricotta toppad med pancetta och persilja

En enkel och snabb rätt att laga en vanlig tisdag när man vill unna sig något riktigt gott som känns lite lyxigare men passar lika bra på helgen när man vill bjuda på något gott. Denna rätt var med när vi hade en matlagningstävling med familjen och efter förfrågan delar vi nu receptet med er. Receptet är för 4 personer.

Krispig gnocchi med vispad citronricotta
    • 250 gram ricotta​

    • 500 gram gnocchi​

    • 1,5 citron för zest och saft​

    • 160 gram pancetta​

    • Persilja​

    • En skvätt honung​

    Topping 1:​

    • Knaperstekt pancetta​

    Topping 2:​

    • Persilja​

    • Parmesan​

    • Citronzest

    • Vispa ricottan i en mixer​

    • Blanda sedan i citron zest, citronsaft och lite honung och en nypa salt, smaka av för lagom syrlighet och sötma​

    • Stek pancetta tills det är knaperstekt, häll av fettet​

    • Koka gnocchin och stek sedan i stekpanna till en krispig yta​

    • Bred ut ricottan på en tallrik, lägg på gnocchin och sedan pancettan​

    • Toppa med citron zest, persilja och parmesan ​

    • Servera och njut!​

FLER RECEPT