Raw Cake med jordgubbar och choklad
Supergod raw cake som är glutenfri, nötfri, mjölkfri och vegansk! Så alla kan äta den, hur bra är inte det? Dessutom väldigt enkel att göra och smakar drömmigt!
-
Det här behövs:
Botten:
1,5 pkt Dadlar (gärna från Salt å Kvarn)
1 dl Raw kakao (anpassa efter hur mycket chokladsmak till vill ha)
1 dl Kokosgrädde på tetra
1 dl kokosmjölk (den tunnare varianten man dricker som ofta kommer i 1 liter)
2 dl Havregryn (med eller utan gluten)
2 msk Agavesirap
3 nypor Flingsalt
½-1dl Kokosmjöl (anpassa efter hur du vill ha konsistensen)
Täcket:
2 dl kokosgrädde (konservburk)
1/2 paket frysta jordgubbar
1/2 saft från lime (kan ökas på om man vill ha det syrligare)
Färska jordgubbar och blåbär (garnering)
-
Så här gör du:
Smörj en pajform med kokosolja
Mixa havregrynen till grovt mjöl
Mixa ner övriga ingredienser
Smaka av och justera kakao, agavesirap och kokosmjölk och salt beroende på smak)
Bred ut i pajformen
Mixa frysta jordgubbar, kokosgrädde och lime
Häll över chokladkakan och bred ut den fint och jämt
Sätt tårtan i frysen 2-3h
Garnera sedan med färska jordgubbar och blåbär
Förvara sedan i kylen 1-2h innan servering för bra konsistens
OBS tårtan kan förvaras. i frysen längre än så men vänta då med garneringen till servering
Njut tillsammans med vänner och en god kaffe!