Raw Cake med jordgubbar och choklad

Supergod raw cake som är glutenfri, nötfri, mjölkfri och vegansk! Så alla kan äta den, hur bra är inte det? Dessutom väldigt enkel att göra och smakar drömmigt!

  • Det här behövs:

    Botten:

    • 1,5 pkt Dadlar (gärna från Salt å Kvarn)

    • 1 dl Raw kakao (anpassa efter hur mycket chokladsmak till vill ha)

    • 1 dl Kokosgrädde på tetra

    • 1 dl kokosmjölk (den tunnare varianten man dricker som ofta kommer i 1 liter)

    • 2 dl Havregryn (med eller utan gluten)

    • 2 msk Agavesirap

    • 3 nypor Flingsalt

    • ½-1dl Kokosmjöl (anpassa efter hur du vill ha konsistensen)

    Täcket:

    • 2 dl kokosgrädde (konservburk)

    • 1/2 paket frysta jordgubbar

    • 1/2 saft från lime (kan ökas på om man vill ha det syrligare)

    • Färska jordgubbar och blåbär (garnering)

  • Så här gör du:

    1. Smörj en pajform med kokosolja

    2. Mixa havregrynen till grovt mjöl

    3. Mixa ner övriga ingredienser

    4. Smaka av och justera kakao, agavesirap och kokosmjölk och salt beroende på smak)

    5. Bred ut i pajformen

    6. Mixa frysta jordgubbar, kokosgrädde och lime

    7. Häll över chokladkakan och bred ut den fint och jämt

    8. Sätt tårtan i frysen 2-3h

    9. Garnera sedan med färska jordgubbar och blåbär

    10. Förvara sedan i kylen 1-2h innan servering för bra konsistens

    11. OBS tårtan kan förvaras. i frysen längre än så men vänta då med garneringen till servering

    12. Njut tillsammans med vänner och en god kaffe!

FLER RECEPT