CINNAMON BLISS BALLS - NO BAKE, NO NUTS, VEGAN, GLUTEN-FREE
Krämiga raw balls med smak av kanelbulle! Ett recept som serverades på ett yoga retreat för några veckor sedan och gillades av många, så nu vill vi att flera ska få ta del av detta recept! Observera att receptet lagades utan exakta mått så använd vatten och/eller havregryn för att justera degens kladdighet så att den går att rulla.
-
1 påse mjuka dadlar utan kärna
ca 2 dl havregryn
2-3msk vatten
3-4msk kokosolja (smält)
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
1 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
Flingsalt (några nypor)
Kanel ceylon
Kardemumma
Ingefärspulver (några små nypor)
Det här behöver du till chokladsåsen (justera efter smak):
Kakao (gärna raw)
Agavesirap
Flingsalt
Kokosolja
-
Mixa havregryn och dadlar till ett grovt mjöl
Blanda i resten av alla torra ingredienser, mixa lite till
Smält kokosoljan och blanda ner den tillsammans med de torra ingredienserna och vatten och mixa allt till en deg
Justera mängden vatten så att du får en bra deg som går att rulla till bollar
Blanda ihop chokladsåsen (smält kokosoljan) och ringa över bollarna. Ställ de sedan i frysen en timme eller i kylen tills chokladsåsen stelnat
Bjud och njut!