RAW TAHINI BARS - NO BAKE, NO NUTS, VEGAN, GLUTEN-FREE

Dessa bars är packade med nyttigheter och fulla med energi. Perfekt till en kopp kaffe eller när sötsuget slår till varför inte ta 2st innan du ska ut på språng för extra studs i stegen!

    • 1 dl tahini

    • 0,5 dl honung eller Agave sirap (ta ite mindre om du inte vill ha det så sött)

    • 2 msk kokosolja + 1 msk till topping

    • 2,5 dl havregryn

    • 0,5 dl pumpafrön

    • 0,5 dl solrosfrön

    • 1 msk chiafrön

    • 1 tsk vaniljpulver

    • Lite flingsalt

    • Kakao (helst raw)

    1. Smält koksoljan

    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

    3. Rör sedan ner kokosoljan, tahini och sirap/honung och blanda ordentligt till en bra konsistens som är lagom fast (ska typ gå att rulla)

    4. Tryck ut smeten i en form med kanter (gärna på bakplåtspapper)

    5. Ställ in i kylen ca 1 timme så att den sätter sig

    6. Smält kokosolja (ca 1 msk) och blanda ner kakao och lite flingsalt.

    7. Ringla över “kakan”

    8. Ställ i kylen och vänta tills chokladen stelnat

    9. Skär upp i bitar och servera med en kopp kaffe eller ta som snack på eftermiddagen

FLER RECEPT